' …pazite kako slušate !'           Luka  8:18

Pitanje za moj kršćanski život nije samo ŠTO slušam, već i KAKO slušam.
Moguće je Božju riječ slušati  INDIFERENTNO.  Bibliju se može čitati kao i svaku drugu knjigu i pretvarati se kao da ti Svemogući uopće ne govori.
Također je moguće slušati Božju riječ  KRITIČKIM  stavom. Kad stavljamo ljudski um ispred i iznad Riječi, osuđujemo Bibliju umjesto da dozvolimo da ona sudi nama.
Slušati možemo i sa  ODMETNIČKIM  stavom. Kada dođemo do dijelova Pisma o konkretnim zahtjevima učeništva ili o ženinoj podložnosti, pokrivanju glave…postajemo ogorčeni i odbijamo poslušnost.
Slušati možemo i kao  ZABORAVLJIVI  slušatelji, baš kao čovjek iz Jakovljeve poslanice
1:23-24  ‘sličan je čovjeku koji promatra svoje naravno lice u ogledalu; pogleda se i ode, i odmah zaboravi kakav je bio’.
Najčešća grupa su   NEOSJETLJIVI,  BEŠĆUTNI  slušatelji. Tako često slušaju Božju riječ da ih ona uopće više ne dira. Propovijedi slušaju mehanički. To im je svakodnevna rutina. Uši su im začepljene a njihov je stav ‘ što mi imaš za reći, a da već nisam čuo ?’. 
Što više slušamo Riječ  bez izvršavanja onog što od nas zahtjeva, sve više postajemo osuđivački i neosjetljivi, gluhi, i gubimo sposobnost čuti je.
Najbolji način slušanja je  S  POŠTOVANJEM,  POSLUŠNO, i nadasve,  OZBILJNO. Bibliji valja pristupiti s odlučnošću da ću ispuniti što od mene traži, pa makar nitko drugi to ne radi. Mudar je čovjek onaj koji sluša i izvršava, a Bog traži čovjeka 
‘ koji od moje riječi dršće’  Izaija 66:2.
Apostol Pavao hvali i preporučuje vjernike u Solunu jer su čuli riječ i prihvatili je ‘ …ne kao riječ ljudsku, nego – kao što uistinu jest – riječ Božju…’  1. Solunjanima 2:13.
Istim stavom i pristupomm, i mi moramo biti oprezni KAKO  slušamo riječ Božju.